Doctor Strange a epická cesta časopriestorom | Recenzia filmu

Poznáte ten pocit, keď si pozriete trailer, ktorý vám sľubuje úplne šialenú jazdu a poviete si: "Na to musím ísť!" O hodinu sa plní vzrušenia nájdete sedieť v kine a ani po filme z vás nadšenie tak skoro neopadne- to je Doctor Strange!  

"Môžem vám dať jednu radu? Zabudnite na všetko, čo ste mysleli, že viete."

Ako sa to začalo?
Doktor (nie pán, majster, ale doktor, ako budete počas filmu mnohokrát opravení) Strange, má na svete všetko, po čom muž v jeho veku môže túžiť- prachy, romantické pletky, dobrú prácu, uznanie. To vedie k jeho arogancií, zosmiešňovaniu kolegov na pracovisku, ale aj k veľkým párty. Jedného dňa však zažije autonehodu, ktorá mu odpíše ruky, a tým aj jeho prácu a zmysel života. Človek bez priateľov a nádeje sa chytá poslednej slamky. Strange hľadá záchranu na východe. Miesto čajov a byliniek mu na zvláštnom mieste Kamar-Taj odhaľuje učenie, ktoré v nesprávnych rukách, môže znamenať vek temnoty v celej našej galaxií
"Arogancia a strach Vás stále držia od naučenia sa tej najjednoduchšej a najdôležitejšej lekcie?"
"A to je?"
"Že to nie Vás!"

Začnime tým, že film má naozaj dobrú atmosféru. Špeciálne efekty pripomínajúce pohľad cez kaleidoskop, zaujímavé súboje a šialene meniace sa scény- nič z toho nie je prehnané a po čase tak neomrzí ani divákovi nepríde nudné. Pre mňa to bol skutočný svet mágie, akému som verila aj pri Harrym Potterovi (každý filmový maniak sa asi práve zhrozil a chce mi k tomu vchrstnúť do tváre podobnosť s Počiatkom, pokúsme sa ale porovnávanie nechať na nule).
 
Doctor Strange (stvárnený Benedictom Cumberbatchom, ktorého ,môžete poznať napríklad zo známeho seriálu Sherlock), je ďalší hrdina typu Iron man, no narozdiel od Tonyho Starka si nezískal moje srdce. Počas celého filmu som mala pocit, že jeho postava stangnuje. Napriek "veľkým zmenám" sa jeho povaha, myslenie- nič sa nezmenilo. Na konci už bolo jedno akými vnútornými konfliktmi prechádzal, neverila som mu...
 
"Ten najväčší dar, ktorý môžeš dostať je šanca aspoň raz v živote, spraviť niečo inak..." 

To je menší problém celého filmu. Nedojme. Celý kúsok pôsobí fajn, veci fungujú ako majú, je svižný, Strangeove hlášky pobavia, no emocionálne sa vás nijak nedotkne. O vedľajších postavách sa takmer nič nedozviete. Rovnako tak záporák nepôsobí desivo ani silným dojmom. Určite bude zaujímavé sledovať ako sa do bitky svalov pridá sila mysle! Toto je to, čoho by sme sa mali báť? Doctor Strange má veľký potenciál a dúfam, že ho štúdium rozvinie buď v ďalšom filme či v novom dieli Avengers (2018).

Moje hodnotenie:


Videli ste už? Filmy, ktoré stoja za poyornosť:
Amazing Spiderman nie až tak úžasný... 
Wolverine | Mača,čo si láme pazúre (recenzia) 
Čarodejnice, dajte sa na útek! Prichádzajú Janko a Marienka. 
Tieňolovci na plátne| Mesto z kostí (recenzia)
Napíšte mi váš názor do komentára! 
Nekazte zážitok ostatným a Spoilery radne označte :) 
Páčila sa vám recenzia? Pomohla vám pri rozhodovaní? Plánujete/ neplánujete si to pozrieť? Aký bol váš názor na film? Čo sa vám na filme páčilo? Čo sa naopak kritizujete?
Vaša priateľka Viallen

Menovky: ,