Revolúcia v kráse| Photoshop by Adobé

Dievčatá, chcete vypadať krásne? Nemať starosti s pleťou, celulitídou, už nikdy žiadne vrásky alebo kruhy pod očami? Však povedzme si úprimne, koľko ročne ste ochotné minúť na kozmetiku, rôzny make-up a prípravky?Prečo sa zdržovať dlhými a úmornými cvičeniami, drastickými diétami a správnou stravou? Nebolo by skvelé, keby niekto mávol čarovnou paličkou a ono by sa všetko za vás vyriešilo?

Potom tu mám pre vás revolučné riešenie! Photoshop od Adobé :)

 
Umelci majú ukazovať, aký je život krásny. Bez ich tvorby by sme mohli mať veľké pochybnosti....
( Anatole France )
Myslím, že v dnešnej dobe byť fotografom je ľahšie a zároveň ťažšie, než kedykoľvek predtým.
Na jednej strane je tu obrovská škála možností a variácií, technika, ktorá dokáže odstrániť aj väčšie nedokonalosti, ak je foto odfotografované "svojím spôsobom správne." Áno, v tomto bode je to ľahšie. Zároveň s tým však prichádza trápenie, pretože pri toľkej konkurencií a obrázkov sa musí prejaviť istá originalita. Dnes už vám nepovie za krásny západ slnka a romantickú pláž: "Hm, fakt dobré! To sa ti podarilo." Je ťažké nájsť niečo, čo ešte nebolo zaznamenané...
A potom prichádza ešte jeden závažný problém...Mladosť a neznalosť.
Nedávno som písala článok o obezite a zdravej výžive (Obezita alebo sa tá váha zbláznila? ) . Našťastie nikto tu nemá anorexiu, nesnaží sa schudnúť žiadnym drastickým spôsobom. Práve naopak, každý by rád trochu pribral (???)a zo zdravou stravou na tom tiež nie sme zle :) Štúdie sú proste divné, netreba veriť všetkému, čo čítame...

Realita, je to čo cítiš a nie to čo vidíš. Preto žiadna neexistuje. Každý ma tu svoju, pretože na jednu otázku nájdeš šesť miliárd odpovedi, šesť miliárd druhov realít. Tak vitaj vo svete, kde nájdeš pochopenie a sám seba.

Viete, no napriek tomu ma stále prekvapuje, koľko dievčat je ešte ochotných veriť, že všetky tie krásky v časopisoch, vypadajú presne tak, ako nám ich predstavujú.
Dokonalé krivky, krásne oči, pleť ako bábika, a v štyridsiatich vypadať stále na dvadsať. Veď to už ide proti bežnej logike. Aj slávne osobnosti sú len ľudia ako my. Čas sa im nevyhýba, hormóny rovnako, a preto je normálne, že rokmi postava aj pokožka prichádza o nejaké tie prednosti. Pre ich prácu je dôležité, aby ich verejnosť vnímala stále rovnako atraktívne, s kopou peňazí a sľubnou kariérou, pretože keby sa takýto ideál rozpadol, prišli by o všetko.
Aj dobrý herci, speváci, potrebujú publikum. Niekoho, kto sa na nich pôjde ochotne dívať, bude ho obdivovať a nie rozoberať, bože, ten ale zostarol (pribral, bla bla bla...).


Úplná dokonalosť vedie k totálnej prázdnote (Ray Bradbury)

Myslíte si, že keby vám ukázali nejakú modelku s fľakmi na tvári a vyrážkami a "po použití" toho ich zázračného krému by ste nenašli rozdiel, tak by sa im ten produkt predával? To sotva!
Autor toho videá dole sám povedal: "Raz večer som sa pozeral na televíziu, kde dávali reklamu na jeden nemenovaný skrášľovací produkt. Ukázali mi fotografiu modelky pred a po použití, ktorá môjmu oku pripadala rovnaká, len pred a po úprave vo Photoshope. Zasmial som sa sám pre seba. Potom som spravil toto video."
( Upravené a preložené z angličtiny- Zdroj ) Podľa mňa je to vtipné, smutné, no hlavne pravdivé...

"Maybe she's born with it " "Nuh...NO, I'm pretty sure it's Fotoshop :D Zdroj

Ak máte záujem o viac zaujímavostí zo sveta Photoshopu, tu nájdete ešte pár neskutočných videí:

Ak máme zlú mapu sveta, nepomôže nám hľadanú ulicu hľadať rýchlejšie, alebo sa zmieriť s tým, že ju nenájdem. Treba novú mapu a nový náhľad na realitu.. 
 
Áno, fotografom nerobí problém rozpoznať tieto klamy. Človek, ktorý sa do toho trochu vyzná, sa len zasmeje a mávne rukou, no módne časopisy, reklamy, hrajú práve na city mladých ľudí. Na chvíľku neistého rozpoloženia, kedy v mysli dievčaťa blysne: "Prečo nemôžem byť ako ona?"
Jednoduchá odpoveď, lebo to nemôže nikto, ani ona!
Minule spolužiačka doniesla podobný plátok a rozplývala sa nad tým, že ona takto nikdy nebude vypadať ani keby sa snažila milión rokov. Koľko vyskúšala diét a nič, no to som sa už nezdržala ja: "Isteže nikdy nebudeš. Veď ani oni tak nevyzerajú. Akoby si potom mohla?"
Keď som jej rozprávala, čo všetko takéto programy dokážu, sedela a zízala na mňa s otvorenými ústami. To mám naozaj iba také šťastie, že o tom viem svoje?
Keď si len pomyslíme, koľko existuje rôznych rád "na zlepšenie nášho života", je ironické, že tento takzvaný lepší život vzniká ťukaním do klávesnice a dlhými hodinami strávených na počítači. 
Je načase prijať pár faktov. Nikto nie je dokonalý, no to neznamená, že ty nemôžeš byť pre niekoho perfektný.
Krása je často príliš preceňovaná. Prečo jeden druhého stále hodnotíme podľa výzoru? Je to spôsob myslenia, ktorý utláča nás aj ostatných...  Aj tak v prípadoch hlava vs srdce málokedy vyhráva hlava. Nevravím, že nie je dôležité starať sa sám o seba, no predovšetkým byť so sebou spokojný. Keď nie, to jediné, čo potrebujete je náš verný priateľ Photoshop, ten ale nevyrieši váš vnútorný pocit.
A to posledné. Neverte všetkému, čo vidíte. Nikdy neviete, aký príbeh sa za tým skrýva.
Aby som vám to trochu dokázala, najzaujímavejšie videjko som si nechala na koniec. Odporúčam pozrieť. Je to pre každého, kto už so sebou v živote nebol spokojný. Teraz len pár otravných otázok a majte sa! 



 Myslím, že dokážete rozoznať originál...



Témy,ktoré by vás tiež mohli zaujať: 
Láska na prvý pohľad | Pravda alebo nezmysel?
Fajčenie? Ja hovorím nie!

Realita môže zničiť sen. Tak prečo sen nemôže zničiť realitu?
Najhoršie slová na svete...Čo keby?
Čo je podľa mňa genialita? Nevzdávať sa!

Pracuješ s Photoshopom? Vedel/a si, že sa robia takéto úpravy? Veril/a si (alebo veríš), že všetky tie dievčatá vypadajú tak aj v skutočnosti, ako na fotografiách? Zmenil sa nejako tvoj názor? Zaujali vás tie videá? Čo na to hovoríš? A čo reklamy? Pravda, nezmysli? Keď máš svoje fotky, retušuješ ich? Prírodná krása alebo dáš prednosť make-upu? Minieš veľa na kozmetiku? Pokojne pridaj ešte nejaké tvoje názory ( aj k článku ). Budem len rada :)
Vaša Viallen
 

Menovky: ,