Scarlet | Lov na nebezpečné dievča a nevinného Vlka

Vydavateľstvo: EGMONT
Počet strán: 450 strán
Žáner: Sci-fi / Fantasy /Akčné / Romantické
  
"A tak dievča narazilo na zviera, lenže ono netušilo, aké je to zviera zlé a vôbec sa ho nebálo"

Ubehlo už pár dní od incidentu v paláci, keď Popoluška stratila na bále nohu. Mediálny rozruch pohltil aj malé francúzske mestečko, nie však mladú Scarlet Benoitovú, ktorá sa na pozadí chaosu snaží vyriešiť zmiznutie jej milovanej babičky. Scarlet je presvedčená, že je babičku uniesli, síce po meste sa šíria chýry, že bláznivá stará babička Benoitová sama utiekla. Keď sa pred jej prahom zjaví jej otec, zbitý a zmučený hlása o samozvanom gangu spravodlivosti, je jasné, že Scarlet čaká nebezpečné zahrávanie sa s Vlkmi. Ona sama však netuší akú rolu zohrala jej babička v záchrane princezny Seleny, ani to, ako dokáže byť jedno zviera divé a nebezpečné...

,,Na svém prahu jsi mě přivítala s puškou," řekl. ,,Vidím, žes to myslela vážně."

Scarlet je kniha, ktorá sa číta sama. Otvoríte na prvej a skončíte na poslednej lusknutím prsta. Mesačné kroniky nie sú úbohé prerosprávanie klasických rozprávok. Kulisy príbehov sú geniálne premyslené a poprepletané s dystopickým svetom po 4.svetovej vojne. V tejto knihe sa vrátime opäť k hrdinom z predošlej knihy Cinder (reneziu nájdete TU!).  Dozvieme sa viac o vláde nášho nového kráľa Kaia aj o osude, ktorý jej prichystala  mesačná kráľovná Levana. A samozrejme nemôže chýbať ani správna dávka romanci.

"Vím, že se mnou nechceš mít nic společného. Neobviňuju tě z toho." Nahrbil ramena a pohlédl na ni očima plnýma lítosti. ,,Ale ty jsi pro ěm jediná, Scarlet. Vždycky budeš."

Čo sa mi páčilo viac ako v predošlej, Scarlet je omnoho menej predvídateľná, nie len ako postava, no samotná kniha v sebe nosí poriadnu dávku tajomstva. Nové postavy prinášajú zatiaľ neokukanú zábavu. Ich svieže charaktery dokážu aj do ponurejšej atmosféry vniesť svetlo zábavy a preto ich budete milovať!
Priaznivci dlhých psychologických úvah si tu však neprídu na svoje. Žiadne zdĺhavé monológy, dokonca ani rozhovori, Scarlet vám pomôže uvoľniť sa a zažiť niečo akčné a nové z pohodlia vášho domova. Práve hravosť a jednoduchosť jazyka v celej tejto sérií je jej najväčšie plus. ak aj nie ste vášnivý čitatelia, no zaujíma vás mierna fantasy s prvkami rozprávok z detstva, nemôžete si vybrať lepšie.
V poslednej dobe, neviem, čo sa to deje ale mám tendenciu chytať do rúk druhé diely série,ktoré sú lepšie ako tie prvé... Scarlet postavila latku dosť vysoko a ja len netrpezlivo čakám až si nájdem čas na tretiu časť Cress. Jediné dve chyby,ktoré by som na tejto sérií našla- nemá pevnú väzbu, nikdy nebude vydaná v Slovenčine (dostupná len v českom jazyku)

Čítali ste niekto túto knihu? Aký je váš názor na ňu? Ktorá postava sa vám páčila najviac? Ako hodnotíte moju recenziu? Napíšete mi to do komentára! :) 

Zaujala vás táto kniha? Adminka odporúča:
Prvú čas mesačných kroník: Cinder | Bolo, nebolo dievča, ktoré raz stratilo nohu na plese
Dcéra dymu a kosti od Laini Taylorová
Rachel Hartman-­ Serafína: Skrytá tvár
Dúfam, že sa vám článok páčil. Prečítajte si aj zvyšné Recenzie na knihy! Ďakujem každej dobrej duši, čo hodí 1+ , odber či komentár :) Mám vás rada, uvidíme sa čoskoro.

Vaša priateľka Viallen

Menovky: ,