Nájdi si čas na čítanie! | Books

Írske príslovie hovorí: Nájdi si čas na prácu, je to cena úspechu.Nájdi si čas na rozmýšľanie, je to zdroj sily. Nájdi si čas na hru, je to tajomstvo mladosti.Nájdi si čas na čítanie, je to základ vedomostí. Nájdi si čas na priateľstvo, je to brána ku šťastiu. Nájdi si čas na snívanie, je to cesta ku hviezdam. Nájdi si čas na lásku, je to skutočná životná radosť. Nájdi si čas na radosť, je to hudba duše. Chcete sa venovať čítaniu a nemáte dostatok času? Potom je toto článok pre vás! Najťažšie je začať, nájsť si v tomto uponáhľanom svete aj čas pre seba.

1. Sladké spanie, dobrá kniha
Asi najjednoduchší spôsob, ako si nájsť čas na čítanie. Ľahnúť si do postele so šálkou teplého kakaa a s dobrou knížkou- zaručený spôsob ako sa uvolniť po dlhom a náročnom dni. Mnoho psychológov sa zhoduje na tom, že kniha je najlepší spôsob, ako sa pred spaním odreagovať a privolať si tak dobré sny. Lepšie než brávať tabletky na spanie, nie? Zároveň môžete mať so seba dobrý pocit, že ste sa venovali svojmu koníčku, aj keby to bolo iba päť minút. (Z vlastnej skúsenosti vám odporúčam papierovú podobu, bohužiaľ pri e-bookoch sa zaspáva omnoho ťažšie...)

2. Na cestách, necestách
Cestujete niekam? Alebo ste vytiahli na dlhšiu trasu? Výborne! Potom knihu do ruky, prišiel ideálny čas dokončiť rozčítanú kapitolu. Dokonca ak ste šofér (alebo ako v mojom prípade, viete chodiť) nezúfajte. Zožente si pár pekných slúchadiel a skúste audioknihy). Spríjemníte si tak cestu do školy, len nezabudnite miestami sledovať okolie. Nieže sa odveziete až niekde do Tramtárie.

3. Je čas na vaňu
Toto je jeden so spôsobov, ktorý praktizujem už niekoľko rokov. Nie je nič uvoľnújucejšie, ako si napustiť plnú vaňu teplej vody a v bublinkách sa ponoriť do iných svetov. Ak ste však typ, ktorý má pri tom problém udržať otvorené oči, pre vašu bezpečnosť radšej tento spôsob vynechajte. Samozrejme, nezabúdajte na to, že napriek prianiu mnohých čitateľov sa knihy ešte stále nevyrábajú vodovzdorné, a aj pri veľkej obozretnosti sa zamočeniu nemusíte vyhnúť.
4.Rovnováha
Skúste sa zamyslieť. Je to naozaj dôležité spraviť? Nemohla by som dnes robiť niečo iné? Pokúste sa rozvrhnúť si čas, naplánujte si hodiny na oddych a na učenie a možno miesto sledovania nejakej hlúpej reality-show sa pokúste prelúskať zopár strán vášho obľúbeného príbehu. Môžete tak vyplniť čas medzi dvoma aktivitami, alebo si proste skrátiť dlhé čakanie.


 
5. Jedzte, pite, čítajte
Nemyslím tým, aby ste počas jedenia sedeli s tvárou zaborenou v knihách, zatiaľ čo sa ostatní horlivo rozprávajú a jedlo vám bude padať na zažltnuté stránky. Nie. Žalúdok však nie je jediný, kto si vyžaduje pozornosť. Nájdite si trochu času pre dušu a obedňajšiu prestávka, posedenie v kaviarni alebo čakanie pri hrncoch si spríjemnite zaujímavou knihou. 

Ako si hľadáte čas na čítanie kníh vy? Využívate jeden z mojich návrhov? Skúsite jeden z nich? 
 
Páčil sa ti článok a chceš vedieť kam ďalej? Skús si prečítať:
Chceš vedieť s akými knihami začať? Skús moje Recenzie Napriek mojim radám nestíhaš, Skús Knihy, ktoré uvidíte vo filmovom prevedení | Books
Knihy ešte nie sú tvoji priatelia? Prečítaj si dôvody Prečo čítať knihy? | Books Books | Podčiarkovianie a písanie do knihy- čin s následkom trestu smrti?
Najhoršia literárna "Hermiona" | Ako raz všetkým preplo z Twilightu 
Epilóg pre záujemcov: Nádherné ako sa nám to tu rozrastá! Nový príspevok v Knihy z iného uhla...Hádam sa vám páčil. Môžete ma podporiť pekným komentárom, +1 a ak chcete pravidelne vedieť, čo tu je nové, dajte odber na GFC, bloglovine či google+. Budem sa tešiť na vás aj nabudúce. Zatiaľ sa majte :)
Vaša priateľka Viallen
 
Upravenú verziu tohto článku najnovšie môžete nájsť aj na Čítaj.to. Budem veľmi rada, ak si nájdete, okrem čítania ;) aj čas ohodnotiť ho pridaním papričiek. Zaberie vám to len sekundu! Odkaz nájtede TU
http://www.citaj.to/index.php/recenzie/recenzie-knih/item/1351-ticho

Menovky: ,