Animáky z detstva. Pamätáte si ich ešte? | Filmy

Nedávno ma chytila príjemná nostalgia, keď sme s priateľkami spomínali na seriály z nášho detstva. Zdá sa, že je úplne jedno, do akej školy či časti mesta ste žili, všetci sme po dlhých dňoch naháňačiek a pobehovania s kamarátmi unavení ľahli pred televízor a pustili si také klasiky ako Život s Louiem, Triedu číslo 402 či Totally Spies. Fox Kids a pozdejšie Jetix boli stálou súčasťou nášho detského života. Ako to bolo u vás?


Život s Louiem
Život s Louiem nikdy nebol nudný. Je búrlivý, plný prekvapení a málokedy jednoduchý. Ako jeden z najmladších súrodencov v mnohopočetnej rodine spomína na svoje detstvo a rodinu vedenú  vojenským veteránom Andym, pre ktorého je život ešte stále jedno veľké bojové pole, a srdečnej matky Ory. Deti si v malom mestačke Wisconsin krátia svoje chvíle tými vynaliezavejšími spôsobmi. Ak si chcete pripomenúť aké je to byť opäť dieťaťom zapnete si zas Život s Louiem. Okrem humoru. ktorého tam nie je málo, sa zamyslíte aj nad užitočnými radami do života. 

Deti z triedy číslo 402
Kto by si nepamätal červenovlasú Nansy či lyžičkami posadnutú Polly? V mnohom mi to pripomínalo našu triedu. Nájdete tam typické dobráčku, šprta, triedneho klauna, ulievača rodeného biznismana a prirodzenú leaderku. V žiadnom prípade si nenechajú ujsť žiadnu srandu a svojim správaním neustále hnevajú nie len triednu pani učiteľku, ale aj svojich rodičov.   

 
Čo je Andy?
Jedno kino, malá butika, uprostred radnica na okraji stojí škola. Typické malé mestečko v ktorom sa nikdy nič nedeje. Asi takto by sme mohli opísať kanadský East Gackl, keby v ňom nežil Andy Larkin, chlapec, ktorý si zaumienil stať sa najväčším vtipkárom, aký kedy žil! Andy má skvelé nápady a je naozaj škoda, že jeho nápady nikdy nevychádzajú. A chudák, pred svojou láskou vždy skončí v spodkách :D Ach, zlaté časy Andyho Larkina... 

Traja kamaráti a Jerry
Jerry a jeho rodina sa práve prisťahovali do mestečka Carlsonville. Ako neznámi chlapec si len horkoťažko zháňa nových kamarátov. Do oka mu padla miesta partia troch priateľov Franka, Thomasa a Erika, lenže jeho "praitelia" nie sú práve nadšení predstavou nového člena. Jerry dennodenne plní úlohy, aby dokázal, že si miesto u nich zaslúži. Chlapci nenechávajú nič na náhodu a skúšky vytvárajú precízne. Jerry nanešťastie vždy vymyslí nejaký kreatívny nápad, ktorým nechtiac zaťahuje priateľov do problémov alebo trapasov pred očami Lindy, Mimmi a Tess- chlapcových tajných lások. Úžasný humorný seriál a napriek otrasnej kresbe sa naňho dá stále pozerať. Najviac ma fascinuje rozmanitosť charakterov v meste, na čele s Jerryho tatkom, ktorý je nočnou morou pre nejedno zavalité dieťa.

Totally spies- Špiónky
Dievčenský ekvivalent hrdinov Marvelu! Tri kamarátky pôvodná a inteligentná Sam, krásna Clover a energická a nešikovná Alex, ktoré spolu zachraňujú svet. Fajn, priznajte sa, ktorá z vás sa nikdy nehrala na špiónky! Vlastnoručne sme si vytvárali špeciálne prístroje od Jerryho a špehovanie a analyzovanie všetkého netradičného bola naša školská priorita...

Aké seriály ste ako malí pozerali vy? Pamätáte si na tieto? Ktorý ste pozerali najviac? Aký si ešte pamätáte? Chceli by ste, aby tieto rozprávky poznali raz aj vaše deti? Myslíte si, že sa ešte vyrábajú rovnako dobré seriály alebo o ide dolu vodou? 


Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj:
Prečítajte si Filmové recenzie
Niekde začínať treba- Viallen a Anime | Ako som začínala?
Fantasy a Sci-fi filmy 2013| Moja Top-10 

Od Viallen (Magicforever) čitateľom: Krásny deň! Hádam sa všetci máte dobre. Som rada, že ste si zas prečítali jeden z tých mojich blábolov :D Ak sa vám aj páčil zanechajte mi nejaký ten komentár či 1+. Teším sa na čítanie vašich reakcií. Podobné články môžete nájsť aj v rubrike Filmové zaujimavosti. Ak ste tu prvý krát, filmové články tu nájdete každú stredu. Pokojne navštívte aj môj úžasný google+ , bloglovin či GFC. Prihlásením na odber získate prehľad o každom novom článku na blogu. Tak, uvidíme sa zas nabudúce a dovtedy, papa!
 Vaša priateľka Viallen

Menovky: ,