Vianoce v rozprávkach. Na čo sa vždy tešíme? | Filmy

Ak už teraz rozmýšľate, akými vianočnými rozprávkami si obohatíte tohtoročné Vianoce, verte, že má pre vás skvelé návrhy. Pripomeňte si vaše detstvo, chvíle, keď sme ešte verili na zázraky a navráťme Vianociam to správne čaro s starými známymi rozprávkami a spoznajte pár nových filmov, aby zimné prázdniny nikdy neboli nudné!





Polárny expres
Extrémne dlhá rozprávka o putovaní na severný pól. Verili by ste, že deti čím ďalej, tým menej veria na Santa Clausa? V čom to je, že naša myseľ si po určitom veku prestane všímať zázraky okolo nás? Polárny expres je vlak pre špeciálnych hostí- a to tých najväčších vianočných skeptikov. Ak potrebuje aj vy dôkaz, aby ste opäť verili, nezabudnite o pól noci výjsť pred dom. Určite aj vás čaká Polárny. 

Vedeli ste, že...? 
1.Film je natočený podľa rovnomennej knihy a jej autor Chrise Van Allsburga, od ktorého iste poznáte aj knižnú predlohu Jumanji.
2.Tom Hanks sa vo filme objavil celkom v piatich rolách: ako Chris, jeho otec, sprievodca z Polárneho expresu, tulák obývajúci strechu vlaku a Santa Claus.


Vianočná koleda
Známa kniha od Charlesa Dickensa s príbehom o londýnskom obchodníkov s chladným srdcom a jeho nekonečnej láske k peniazom. V predvečer Vianoc ho príde navštíviť duch mŕtveho priateľa a ukazuje mu, ako bude vyzerať jeho život po smrti. Scrooger má však ešte stále možnosť vykúpiť sa. Postupne za nim prichádzajú traja duchovia Vianoc a podniká cestu do najtmavších zákutí jeho mysle. Vianočná koleda má svoj osobitý štýl. Od kresby, ktorá sa nemusí zapáčiť každému, po psycho scény- za tie však pravdepodobne môžeme vďačiť práve Diskensovi. Napriek tomu vám odporúčam pozrieť si aspoň jednu verziu (za tie roky sa ich nazbieralo dosť)

Legendárna partia
Pre mňa by to bolo prvýkrát, ale určite to chcem vyskúšať! Keď sa jeden zloduch rozhodne vziať deťom na celom svete radosť zo života, dá sa dokopy partia superhrdinov, a tá sa ho pokúsi zastaviť. Jej členovia sú skutočne legendárny. Sprevádzajú každého z nás od detstva, ale nikoho asi ešte nenapadlo, že by tí, ktorí rozdávajú deťom radosť, taky vedeli rozdávať rany. No povedzte mi, akoby sa toto mohlo dať pokaziť? Film je od tvorcov Shreka. Je od toho veľa očakávam.
 
Happy feet
Áno, asi sa vás snažím rozplakať. No ak potrebujete na Vianoce trochu obmäkčiť srdce a prestať sa stresovať na kupovaním darčekov, predčasne vyvesených ozdobách a nemáte chuť riešiť konflikt Ježiško vs Santa, kuknite si Happy Feet a možno prídete na to, že život je o niečom inom než o uvažovaním nad malichernosťami. Príbeh tučniaka Mumble v krajine nekonečné ľadu. Tučianiaci sú od prírody vynikajúci speváci, lenže Muble sa nenarodil pod touto šťastnou hviezdou. Byť odlišný v stáde je príliš ťažké. Napriek tomu v sebe nachádza odvahu vydať sa takmer samovražednú misiu. Krajinu zužuje hlad a on je odhodlaný zistiť, kam všetky tie ryby miznú. Napriek pochmúrnej atmosfére je to zábavný príbeh s úžasnou kresbou. Vážne môžem len odporúčať.

Frozen (Ľadové kráľovstvo)
Revolúcia medzi princeznami a celým Disneyovským svetom. Prvýkrát v histórií si princovia môžu poležať doma, v teplej posteli a horúcim kakaom, pretože dievčatá sa zachraňujú navzájom. Prestante sa tváriť, že ste dospelí a pustite si klasickú muzikálovú rozprávku Frozen.
Nebojácna a večne optimistická Anna sa vydáva na veľkolepú výpravu v sprievode drsného horala Kristoff a jeho verného soba Svena, aby našla svoju sestru Elsu, ktorej ľadová kúzla uväznila kráľovstva Arendelle do večnej zimy. Na svojej púti sa Anna a Kristoff stretávajú s podmienkami, ktoré si nezadajú s najvyššími veľhorami sveta, mýtickými trollov a zábavným snehuliakom Olafom, a napriek drsným živlom sa zúfalo pokúšajú dosiahnuť svoj cieľ skôr, než bude úplne neskoro. 

Fantaghiro
Ak vás už prestanú baviť animované filmy, je to krásna a odvážna Fantaghro. Táto stará talianska rozprávka sa ku mne dostala len minulé Vianoce, vo očarovala ma svojou jednoduchosťou, milou a schopnou hlavnou hrdinkou a zaujímavým dejom. Seriál asi o štryroch epizódach po troch častiach, ktoré naoniec utvoria krásny celok. Neodsudzujte staršiu tvrorbu, možno tu nenájdete tie najúžasnejšie efekty, ale samotná Fantaghiro vás chytí za srdce.

 
Vianočné prázdniny
Komédia, ktorú si za žiadnych okolností nesmiete nechať ujsť. Jeden z mojich najobľúbenejších filmov počas zimných prázdnin. Príbeh zábavnej rodinky Griswoldovcov. Tento film mi vždy pripomenie reálny obraz Vianoc. Honenie sa za darčekmi, hľadanie dobrých skríší, o príbuzných sa potkýnate na každom rohu, nič sa nestíha a málokydy dačo vychádza. Napriek tomu, že Vianoce by mali byť jedna z najväčších tragédií roka, v momente, keď sa všetci postavíte okolo stromčeka a zaželáte si: "Šťastné a vesel,." vo vaom srdci sa rozhorí plameň, čo spáli všetko, okrem lásky. 

Vianoce na nože
Nie je nič horšie než otravní susedia a táto dvojka Matthew Broderick a Danny DeVito. Každoročne spolu súťažia o najkrajšiu vianočnú výzdobu a tento rok to poženú až do krajnosti. Danny DeVito sa odmieta uspokojiť s titulom v meste, chce aby jeho dom bol vidieť až z vesmíru! Nikto netuší ako môžu skončiť tieto zimné prázdniny, ale verte, že vy si túto snehovú bombu plnú smiechu užijete s celou rodinou.
Páčil sa vám zoznam? Poznáte tieto rozprávky? Chystáte sa ich pozerať cez Vianoce? Aký je váš obľúbený vianočný film ,bez ktorého nemôžete byť?  Čo sa chystáte pozerať tento rok?
Chcete sa dozvedieť viac zaujímavých tipov na filmy? Pozrite si aj tieto články: 
Knihy, ktoré uvidíte vo filmovom prevedení | Books  
Fantasy a Sci-fi filmy 2013| Moja Top-10 
Hľadáte dobrý film? Pozrite si rubriku Recenzie filmov
Máte radi anime? Skúste ísť to rubriky Anime

Nerada na rýchlo píšem články. Tak nejak mi uniklo, že pred Vianocami by sa pár podobných hodilo, dúfam, že sa páčilo a ste spokojní. Nezabúdajte, že články o filmoch vychádzajú každú stredu, zatiaľ sa môžete pozrieť do rubriky Filmy. O všetko ostatné sa postará môj bloglovin a google+. Prežite posledný týždeň školy a uvidíme sa pri ďalšom článku.

Vaša priateľka Viallen

Menovky: ,