Horoskopy | Project about me

4. Znamení zvěrokruhu, horoskopy- věříš na horoskopy, sedí na tebe tvé znamení, nebo máš pocit, že jsi někde trochu jinde? Kterému znamení se asi nejvíc podobáš? Čteš si někdy horoskopy a směješ se tomu, nebo nikdy na tyhle věci neplýtváš časem?


  Projekt od Lillen A. Blake- otázky aj originálnu ikonku nájdete TU
Minulá téma Narodeniny

Ak máte pocit, že trávim čas večermi študovaním hviezd, obklopená wooduu bábikami a odriekaním zaklínadiel, tak sa veľmi mýlite...Veriť v nadprirodzeno ešte neznamená, že poverčivo ostávam doma, lebo nejaký blázon v časopise mi napísal, že ma na ceste do školy ostrieka auto. Horoskopy sú pre poverčivých ľudí. Nevravím, že ich nečítam :D
Predstavte si napríklad váš dnešný horoskop. Dobre, ideme si ho prečítať...Nalistujem strany a hľadám svoje znamenie. Ste Váhy? Škorpión? Panna? Povedzme, že na tento blog chodí okolo tristo ľudí za deň. Striedajú sa tu rôzne znamenia, pohlavia, orientácie, ale aspoň deväť ľudí si na to odpovie áno! Teraz príde zákerná otázka: Veríte na silu horoskopu?
Áno? A to teraz znamená, že presne títo deviati ľudia zažijú na vlas rovnaký deň? Možno to niekomu vyjde. Zázraky predsa nepopieram. Len môj deň zatiaľ ešte ani raz neprišiel...
Najradšej si ho prečítam okolo večera, pred telkou, len tak nudy a s istotou, že sa na ňom nič nezmení. Najviac ma potom fascinujú predpovede typu: "Ak ste sa pohádali s priateľom..." Hah. A s ktorým? To si ho akože ešte do pól noci zoženiem? A o hodinu na to sa s ním aj rozídem? Waw...
Druhá vec je, že všetci títo ľudia takzvaný "veštci", alebo aj novinári, spisovatelia, politici, majú oproti ostatným jednu neprekonateľnú výhodu. Dar reči. Nemyslím tým, že ste frajer, ak viete povedať ahoj, mama, chodiť.(To sa potom veľmi nelíšite od môjho papagája...) Je to skôr umenie hrania sa zo slovami.
Nepríde vám občas až desivé, koľko vecí z toho znamenia sedí? S užasnutým výrazom sedíte nad horoskopom a hovoríte si: "Ako to, dopekla, vedel!"
Vo väčšine prípadov by som povedala, že sa tam môže nájsť každý. Ak nie, autori si vždy vymyslia nejakú okľuku, aby vám vysvetlili, prečo zrovná na vás to nesedí.
Napríklad ste narodení na prelome mesiaca? Aha! Tam už je jasné, že ste nejakí mutanti. Na svete vám už niet pomoci a ani horoskopy nezachránia vaše utrápené dni. Možno by ste si mali prečítať dva, alebo tri. Nech budete zas o niečo múdrejší. Veď čím viac ich prečítate, tým skôr sa na niečo zhodnete.
Takže nie. Horoskopom neverím. Ak aj nejaký osud existuje, chcem aspoň zachovať ilúziu toho, že ho ovládam ja.  

Aký je váš názor na horoskopy? Veríte? Neveríte? Čítate si ich? Aké ste znamenie?
 Tak to bol ďalší malý článok o mne. Dúfam, že sa vám páčil. Ak áno, môžete ma podporiť daním +1 či navštívte jednu z mojich domén na bloglovine, google + , kde nájdete vždy aktuálne články. Podobné články nájdete v rubrike About me alebo Projekt-Sundej masku. Teším  sa na vaše komentáre a dúfam, že ma zas navštívite :)

Menovky: , ,