Čierna labuť| Dokonalosť bude tvojim pádom (recenzia)

Dátum pozretia: 20.5.2013
Žáner: Drama/Thriller/Mysteriózny
Trailer: Black swan - (Čierna labuť) - na youtube.com

Na tento film ma navnadili priatelia a niekoľko dobrých recenzií. Človek, si povie, že film, ktorý dostane hádam päť Oskarov, nemôže byť predsa blbosť. Myslím, že ako moriak na Deň vďakyvzdania, aj ja som prišla na to, že život je občas...Proste pes. Ak som minule spomínala, že ma prestali baviť filmy, bez nápadov, ktoré vo vás nič nezanechajú a nemusíte rozmýšľať- tak s týmto filmom ma to rýchlo prešlo!



Viac v celom článku

 

Oficiálny obsah
V psychologickom thrilleri Čierna Labuť z prostredia newyorskej baletnej scény, zavedie vizionársky režisér Darren Aronofsky divákov na fascinujúcu a mrazivú cestu do vnútra mladej baleríny, ktorá sa kvôli svojej vytúženej roli v Labuťom jazere stane až desivo dokonalou. Príbeh Niny (Natalie Portman), baleríny newyorského baletu, sleduje jej život, ktorý je, podobne ako život všetkých v tejto profesii, plne pohltený tancom. Žije s matkou Ericou, bývalou balerínou (Barbara Hershey), ktorá svoje profesné ambície nikdy úplne nenaplnila podľa svojich predstáv, a tak teraz aspoň nadšene podporuje kariéru svojej dcéry. (Zdroj)
 
Pozerať, či nepozerať? To je ale otázka!
Chcete niečo náročnejšie pre vaše mozgové bunky?
Prosím, potom je tento film pre vás!
Zaujíma vás ako žijú umelci, alebo sa jedným chcete stať?
Tak hneď nastavte na prehrávači Play.
Chcete si zachovať zdravý rozum a prežiť zvyšok života v pokoji?
Tak zahoďte ten sprostý ovládač a bežte tak rýchlo, ako sa len dá!
Keď ti filmy vedia pokaziť žalúdok...
Čoho je veľa, toho je naozaj dosť! Po pár recenziách som sa o tom dozvedala toľko, čo som si za celý film nedokázala vysvetliť. Možno moje sny stať sa psychologičkou ležia v prachu právom. Po tomto, ich tam aj s radosťou nechám zakopané....
Sledovať Ninu ako sa vkladá do role, ktorá ju vlastne ničí. Snaží sa byť niečím čím nie, ale práve tým možno aj chce byť. Čiernou labuťou: krutou, vášnivou a zmyselnou. Jej upätosť a túžba po dokonalosti jej však bránia byť tou, ktorou chce.
Tvrdá drina a cvičenie, jej úporná snaha byť bezchybnou, ju nakoniec dohnala až k desivý predstavám. Presne tam začína to psycho, keď som už ani nevedela rozlíšiť, čo je realita, a čo sa odohráva len v jej hlave.
Aj nenápadné scény, ako strihanie nechtov, alebo jej problematický vzťah s vlastnou matkou, bývalou primabalerínou, s nenaplnenými snami, to všetko vám počas predstavenia mieša šťavy v žalúdku.
Dej nemá nejako veľkú pointu, ani ju mať nemusí. Nepríjemné pocity a pocit strachu úzkosti vás aj s hnusom donútia pozerať na detailný záber chodidiel, kde len čakáte na ten odporný zvuk prasknutia, vykĺbenia, natiahnutia...a aj sa ho dočkáte.
Toto je film na, aký sa tak rýchlo nezabúda. Ach, kiež by som len mohla...

 Moje hodnotenie:

Podobné filmy: (len lepšie)
Imaginareum- vráďte sa do sveta detí a ich snov (Fantasy/Dráma/ Psychologický/Muzikál)
Nedotknuteľní- život vie byť krutý, ale aj krásny ( Komédia/Dráma/Životopisný)
Správcovia osudu- riadíme si svoj život sami?(psychologický/ akčný)
Všetko zo sveta filmov nájde v rubrike FILMY
Videli ste Labutie jazero? Videli ste už tento film? Aký je váš názor?
Dáte na mňa? Alebo ho idete odskúšať na vlastnej koži?
Poznáte niekoho, kto by sa venoval baletu? Chceli ste to skúsiť?
Viallen
←Minulá recenzia...............................................................................................................................Nasledujúca recenzia→

Menovky: ,