Samovražda | Smutný koniec života

O tejto téme som predtým nikdy veľmi neuvažovala. Úprimne sa snažím viac zaoberať niečím pozitívnym a príjemným, ale aj to je úloha blogera. Myslieť na veci, čo nechce. Zaoberať sa rôznymi námetmi, aby sme sa potom mohli prihovoriť vám.Najprv som si nevedela vysvetliť prečo. Rozmýšľala som, čo človeka donúti spáchať niečo tak strašné, no dnes som si spomenula na udalosť z pred pár rokov. O tomto prípade som len počula. Na škole sa to dosť dlho rozoberalo , nikdy sa však táto správa nedostala do novín ani nič podobné , aspoň o tom neviem...
Viac v celom článku...

Chalan , ak si dobre spomínam, bol druhák na strednej, skočil zo strechy paneláku zabil sa. Údajne neuniesol rozchod zo svojou frajerkou a rozhodol sa siahnuť si na život. Vraj za ňou ešte v ten deň išiel. Chcel sa s ňou rozlúčiť skôr než opustí svet živých.
Je to pre mňa naozaj hrozné. Stalo sa to v mojom meste. Len pár ulíc od môjho domu! Stále si neviem vysvetliť čo človeka prinúti spáchať niečo tak strašné! Je naozaj lepšie všetko zahodiť? Nechať to tak, proste sa vzdať? Nie , rozhodne nie!
Chcem povedať, že vždy je dôvod prečo žiť. Dôvod, prečo sa nevzdať a vytrvať. Nestojí za to , všetko to krásne čo máme zahodiť len pre jediný neúspech v láske či práci. Pre jediné sklamanie...
Možno ho v danej chvíli nevidíme, lenže zmysel života je všade okolo nás. Každý deň každú hodinu i každú sekundu. Je v našej rodine a našich priateľoch. Vždy sa nájde človek , ktorý nás bude mať rád , len na to nesmieme zapomínať.
Pre niekoho dôvod života môže byť aj jeho viera. Nemyslím tým len vieru v Boha. Ľudia potrebujú v niekoho alebo niečo veriť. Veriť sa dá úplne vo všetko, už len keď veríte , že váš priateľ je dobrý človek , ktorý vám za každú cenu pomôže, je to vlastne istý druh viery.
Samovražda nie je spôsob, ako sa zbaviť bolesti. Je to práva prvý krok k obrovskej bolesti, pretože zasiahne viac, ako len jednu osobu. Netrpí len jeho rodina a priatelia , ale všetci čo ho poznali , stretli, a možno len videli , trpí celé okolie. Smrť neubližuje mŕtvym, len živým.
A najhoršie je uvedomiť si, že sa samovraždám dá tak ľahko zabrániť. Keby sme k sebe boli tolerantnejší a viac sa počúvali, svet by hneď bol krajší. Kedy ste sa naposledy na niekoho bezdôvodne usmiali alebo povedali milé slová? Skúste to! Nestojí to vôbec nič , nestrácate tým čas a niekomu možno práve váš nevinný úsmev zachráni život.
 
Obrázky pre vás pripravil We heart it. Originál z 25. januára 2011

Premýšľal si niekedy nad samovraždou?
Poznáš človeka, ktorý sa o ňu pokúsil?
Myslíš, že sa tomu dá predísť?
Aký je tvoj názor na ňu?
Magicforever

Menovky: